torsdag 4 april 2013

Varför är det så hemskt med gruppen Alla tjejer är horor?

Bara själva namnet på gruppen borde få Facebook att reagera. Det är mycket märkligt att den har kunnat ligga uppe sedan i december.

Inläggen är verkligen vidriga. En av medlemmarna kallar sin egen mor hora. En annan hånar folk som "gråter och skär sig för något som skrivs på Internet". Ett inlägg verkar vara gjort med ett kapat Facebook-konto, och där står att personen våldtagit sin mamma.

Alla försök att resonera med personerna besvaras med uttryck som "bög", "hora" eller bara "duh". Man kan riktigt höra hur de flabbar när de skriver. Ett återkommande inslag är "kvällens hora", som innebär att medlemmarna får tagga den person de vill nominera till titeln. Den mest taggade blir "kvällens hora".

Skrämmande är också att gruppen har omkring 470 medlemmar, de flesta är gymnasie-ungdomar i Skellefteå Kommun.

Exempel på kommentarerna i gruppen finns i artiklarna i de tidigare inläggen. En av medlemmarna som försökt resonera med de som är drivande i gruppen har också bloggat om det. En mycket modig och stark person som valde att stå upp för sig själv och andra genom att öppet kritisera inläggen. Blogginlägg om Facebookgruppen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar